Situated on the Hudson River, this 1200 s.f project responds to its context, views and programmatic requirements. The simple main volume is divided into three parts. The services (kitchen, bathroom, closets and stairs) are grouped for efficiency and provide a separation between the public main living area and the private bedroom. The stairs lead to a 2nd floor study, expressed volumetrically on the west elevation. All the rooms have strategically located windows to help with cross ventilation and to take advantage of the views, either of the water, mountains or woods. The large main room opens to a covered porch; which beckons the woods, welcomes the winds off the river and provides shelter from the sun. Thanks to optimal siting and the prevailing winds, no screens are necessary on the porch. The building is integrated into the landscape through a set of continuously wrapping stairs.

Materials include: Full height Superior wall basement, Hardi panel siding boards with cedar strips, Pella doors and windows, Galvalume standing seam roofing and wood floors.